Cboe dient verzoek Bitcoin ETF VanEck/SolidX opnieuw in

Een ruime week na het terugtrekken van het ETF-verzoek van VanEck en SolidX is de race naar de eerste goedgekeurde Bitcoin ETF weer begonnen. Cboe heeft het benodigde papierwerk gisteren opnieuw bij de SEC ingeleverd. Dit is erover bekend.

RegelgevingBitcoin

Cboe dient verzoek Bitcoin ETF VanEck/SolidX opnieuw in
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Teruggetrokken

Op woensdag 23 januari kwam via de SEC naar buiten met het bericht dat de breed uitgemeten Bitcoin ETF-aanvraag van VanEck/SolidX is ingetrokken. Niet door de SEC, maar door de aanvragers zelf.

Jan van Eck legt uit dat de betrokken partijen in nauw overleg waren met de SEC over de aanvraag die moest worden gekeurd. Dat overleg was stilgevallen vanwege de sluiting van de Amerikaanse overheid, waar ook de SEC door getroffen was. Inmiddels is de functie van de meeste Amerikaanse overheidsdiensten weer hervat.

Nieuwe aanvraag

De nieuwe ETF-aanvraag is aangekondigd door Gabor Gurbacs, digital asset strategy lead bij VanEck:

De SEC heeft de aanvraag (PDF) nog niet als ontvangen bevestigd en is dus nog niet in behandeling genomen. Vanaf het moment van bevestiging heeft de SEC zo'n 240 dagen om tot een beslissing te komen. We zitten dan eind september, of begin oktober. Aanvankelijk zou de finale beslissing op 27 februari worden genomen, maar die datum is met het terugtrekken van het verzoek komen te vervallen.

Bitwise versus VanEck

Begin januari kwam naar buiten dat crypto-startup Bitwise ook een nieuwe aanvraag bij de SEC heeft neergelegd. Het nieuwe product van Bitwise zou kritiek op eerder aangevraagde ETF's wegnemen.

Ook de aanvraag van Bitwise is nog niet opgenomen in het federale register van de SEC. Er zijn daarom voor beide aanvragen geen deadlines bekend. Hoe dan ook, de race is weer begonnen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.