Lancering van Bitcoin-bewaardienst Fidelity waarschijnlijk in maart

Het lijkt erop dat Fidelity's veelbesproken Bitcoin-bewaardienst in maart dit jaar gelanceerd wordt. De dienst kan drempelverlagend werken voor institutionele beleggers. Is dit waar Wallstreet naar uitkijkt?

BedrijfslevenBitcoin

Lancering van Bitcoin-bewaardienst Fidelity waarschijnlijk in maart
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het in Boston gevestigde bedrijf kondigde in oktober aan dat het met een range van producten komt voor grote beleggers. Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd.

Het eerste product dat geïntroduceerd wordt is een bewaardienst voor Bitcoin - zogeheten institutional-grade custody services. Volgens bronnen van Bloomberg zou dat product in maart in gebruik worden genomen. Hetzelfde product voor Ethereum zou kort daarop moeten volgen.

Voor de cryptocurrency-markt is dit een belangrijke ontwikkeling. Veelgehoorde kritiek van agentschappen zoals de SEC is dat belangrijke infrastructuur mist, zoals het veilig kunnen opslaan van cryptogeld. Aan die kritiek wordt op deze manier gehoor gegeven.

Er zijn al een aantal partijen die bewaardiensten aanbieden, maar veelal gaat het om startups. Grote (financiële) instellingen zoeken naar een vertrouwde omgeving, een gat in de markt die door Fidelity opgevuld kan worden.

Fidelity's CEO, Abigail Johnson, is een voorstander van digitale valuta. Dat onderscheidt haar van haar concurrenten. Zo startte Fidelity met het minen van Bitcoin in 2015. Daarnaast werd onder haar leiding een nieuwe tak opgericht, Fidelity Digital Asets. Onder die noemer worden dit jaar aan cryptovaluta gerelateerde diensten gelanceerd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.