KuCoin verwijdert 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock en Polymath

Let op: KuCoin gaat 8 projecten van de exchange verwijderen. In totaal gaat het om 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock, Polymath, en Substratum. Je hebt beperkt de tijd om die munten van de exchange te halen. Dit is er bekend.

Exchange

KuCoin verwijdert 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock en Polymath
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Diskwalificatie

De volgende acht munten gaan van KuCoin verdwijnen:

 • Arcblock (ABT)
 • SingularityNET (AGI)
 • Aeron (ARN)
 • DATA (DTA)
 • IHT Real Estate Protocol (IHT)
 • Polymath (POLY)
 • Quantstamp (QSP)
 • Substratum (SUB)

De diskwalificatie is gebaseerd op de zogeheten Special Treatment Rule. Risico-projecten krijgen een speciale behandeling, en worden een tijd lang in de gaten gehouden. Als er na die periode geen verbetering zichtbaar is, wordt het project van de exchange verwijderd.

Er zijn diverse redenen waarom een munt in KuCoin's isoleercel kan belanden, waaronder lage liquiditeit over een langere periode of faillisement van het achterliggende project.

Laag volume

De kans is groot dat bovengenoemde projecten onvoldoende verhandeld worden, en het financieel simpelweg niet meer interessant is voor KuCoin om de handel erin te faciliteren.

Zo heeft Arcblock een 24-uurs BTC-volume van 0,67 BTC. Aeron doet het met 0,03 BTC nog een stuk slechter. Ook het volume van DATA (0,24 BTC) en Polymath (0,21 BTC) is niet om over naar huis te schrijven.

Mogelijk dat bij Substratum nog meespeelt dat er eind 2018 diverse berichten in de media verschenen over dubieuze praktijken bij het project. Zo zouden er nepsamenwerkingen zijn aangekondigd, en zouden GitHub-statistieken gefabriceerd zijn.

Geld opnemen vóór mei 2019

De verwijderingsprocedure is als volgt:

 1. Het storten van de genoemde tokens kan vanaf 19:00u vanavond niet meer.
 2. De handelsparen verdwijnen vanaf 3 februari 19:00u. Het advies is om openstaande orders te sluiten.
 3. Het opnemen van de tokens kan tot en met 3 mei 2019.

Controleer dus even of je nog geld hebt staan bij KuCoin. Op dit moment kan je de tokens ook nog omwisselen naar een andere valuta. Als je van plan was om de tokens voor langere tijd te bewaren, doe je er sowieso goed aan om ze te verschepen naar een eigen wallet. Want: Not your keys, not your money!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.