Binance Crypto OTC geopend voor grote beleggers

In navolging van andere grote exchanges faciliteert ook Binance nu OTC-handel. De nieuwe tool heet Binance Crypto OTC en kan gebruikt worden voor transacties met een minimale waarde van 20 BTC.

ExchangeBinance

Binance Crypto OTC geopend voor grote beleggers
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Over-the-Counter (OTC)

Zo, de nummer 1 exchange ter wereld doet nu ook mee in de OTC-handel. Deze week werd Binance Crypto OTC onthuld. Een tool waarmee Binance-gebruikers in één keer een grote hoeveelheid van een cryptomunt kunnen verhandelen tegen een vaste prijs.

Over-the-counter (OTC) is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. De term heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden.

Het biedt handelaars de volgende voordelen:

  1. In één transactie een grote som (crypto)geld verhandelen.
  2. Transacties worden voor één prijs afgehandeld.
  3. Transacties zijn privé, omdat het niet in het orderboek verschijnt.

Waarom Binance?

De meeste andere grote exchanges hebben ook een eigen OTC-handelskantoor. Eind 2018 kwam er bijvoorbeeld bericht vanuit Coinbase, Bittrex, en Circle. Waarom zouden mensen met diepe zakken dan toch voor Binance kiezen? Binance geeft zelf drie redenen op:

  1. Binance zou specialist zijn in crypto-naar-crypto-transacties, en ondersteunt er meer dan 80.
  2. Ze streven ernaar om OTC-transacties snel af te handelen.
  3. En Binance heeft een groot, divers, en bewezen klantenbestand.

Tja, niet erg onderscheidend, en bovendien discutabel. Binance is een grote speler op de consumentenmarkt, maar op OTC-gebied komt de exchange net kijken. Hoe dan ook, achterblijven was ook geen optie, en het verbeteren van toegankelijkheid voor grote investeerders kunnen we enkel toejuichen.

Voordat je Binance OTC mag gebruiken, moet je account geverifieerd zijn (niveau 2 of hoger). Daarna kan je direct aan de slag; je hoeft enkel nog (minimaal) 20 BTC in te leggen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.