Cryptocurrency wallet BRD haalt $15 miljoen op voor uitbreiding naar Azië

Bread Wallet, tegenwoordig kortweg BRD, heeft nog eens $15 miljoen aan financiering weten te bemachtigen. Het geld wordt besteed aan uitbreiding naar Japan en andere delen van Azië.

Bedrijfsleven

Cryptocurrency wallet BRD haalt $15 miljoen op voor uitbreiding naar Azië
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

$50 miljoen

Het opgehaalde geld is onderdeel van BRD's tweede financieringsronde (Series B) volgens de publicatie op Finance Magnates. In totaal is daarin zo'n $50 miljoen opgehaald, waarmee BRD één van de best gefinancierde bedrijven in de cryptowereld is geworden. Een deel van de bemachtigde $15 miljoen is afkomstig van het Japanse SBI Holdings.

Expansie naar Azië

De nieuwe investering heeft al een concrete bestemming. De product- en ontwikkel-teams van BRD worden ermee uitgebreid, met als doel om op hoog tempo voet aan de grond te krijgen in Japan en andere delen van Azië.

"De investering van SBI Group in BRD zorgt ervoor dat we ons blijvend op de Aziatische markt kunnen vestigen," vertelt Adam Traidman, CEO van BRD. "Het onderschrijft de kwaliteit van ons werk in Noord-Amerika en bevestigt ons dat we het succes van de afgelopen 4 jaar kunnen uitbouwen."

SEPA-overboekingen

BRD heeft recent ook een samenwerking met Coinify aangekondigd. Concreet betekent het dat er nu ook cryptovaluta kunnen worden aangekocht middels SEPA-overboekingen. Coinify faciliteert dit type betalingen.

Zo kunnen gebruikers uit 34 landen direct bitcoin kopen met een bankoverschrijving vanuit de BRD-wallet. Het is niet de snelste of eenvoudigste manier om aan bitcoin te komen, maar gegeven de visie van BRD is het een mooie toevoeging. 

Volgens BRD heeft de BRD-wallet meer dan 1 miljoen gebruikers in 170 landen. In totaal zou al het cryptogeld dat wordt beheerd met BRD meer dan $6 miljard waard zijn.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.