ING zet in op blockchain-technologie, tekent grote deal met R3 Corda

R3, het bedrijf achter het Corda-platform, heeft bekendgemaakt dat ING de handtekening heeft gezet onder een grote deal. ING heeft nu voor de komende 5 jaar genoeg licenties om grootschalig decentrale apps uit te rollen. Dit is er bekend.

Adoptie

ING zet in op blockchain-technologie, tekent grote deal met R3 Corda
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

R3

R3 is een blockchain-bedrijf dat gericht is op grote bedrijven - enterprises. Vanuit een samenwerkingsverband met meer dan 300 leden wordt Corda, een open-source blockchain-platform, ontwikkeld. Corda Enterprice is de commerciële versie ervan.

Het Corda-platform wordt ingezet in diverse sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, en de verzekeringswereld.

Grote deal

In een persbericht heeft R3 bekendgemaakt dat ING de handtekening heeft gezet onder een grote deal. ING gaat in ieder geval de komende 5 jaar met R3 in zee om decentrale applicaties, CorDapps, grootschalig in te zetten.

Er draaien al diverse CorDapps in productie, waaronder applicaties die handel faciliteren, processen in de verzekeringswereld faciliteren en werkzaamheden in de context van kapitaalmarkten ondersteunen. Met deze deal kan ING deze en nieuwe CorDapps in gebruik nemen en waar nodig aanpassen aan eigen behoeftes.

Marktleider

Volgens R3 toont ING een pro-actieve houding ten aanzien van blockchaintechnologie, en heeft de bank zich als innovatie-leider gepositioneerd in de financiële sector. ING heeft een groot team dat de voordelen van technologieën als blockchain onderzoekt.

Annerie Vreugdenhil, hoofd van innovatie bij ING: "Wat ons betreft biedt R3 de meest volwassen DLT-oplossing voor de financiële industrie. Deze deal is een grote mijlpaal in onze transitie naar een gedistribueerde economie. We zijn weer een stap dichterbij het uitrollen van DLT-oplossingen voor onze klanten."

Het is niet de eerste keer dat ING zich verbindt aan R3. Vorig jaar december kwam naar buiten dat de bank samen met andere banken de uitgifte van een kortlopende lening op infrastructuur van R3 heeft getest.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.