Bitcoin te koop in Amerikaanse supermarkten

Overtollig cashgeld makkelijk en snel omzetten naar Bitcoin. In de Amerikaanse staten Californië, Texas, en Washington kan het sindskort in de supermarkt. Dit is hoe het werkt.

AdoptieBitcoin

Bitcoin te koop in Amerikaanse supermarkten
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Cash

Als je cashgeld gebruikt is het wellicht herkenbaar. Je betaalt in de supermarkt met papiergeld. Niet helemaal gepast, dus je krijgt wat kleine coupures terug. Kleingeld dat je makkelijk uitgeeft. Op die behoefte speelt het bedrijf Coinstar in. Coinstar levert kiosken aan winkels waarmee munt- en papiergeld omgezet kan worden in andere producten, zoals cadeaubonnen. En nu ook in Bitcoin.

Er staan wereldwijd zo'n 20.000 Coinstar-kiosken, waarvan het overgrote deel in Amerikaanse supermarkten. Dat biedt mogelijkheden, moet het team van Coinme gedacht hebben. Coinme is een financieel dienstverlener die erop gericht is om het zo makkelijk mogelijk te maken om digitale valuta te kopen en verkopen. 

Door de handen ineen te slaan, kan Coinstar een extra dienst aanbieden op de muntgeldautomaten, en heeft Coinme bereikt dat mensen Bitcoin tegenkomen op een plek waar ze regelmatig komen: de supermarkt.

Bitcoin-voucher

Ben je in Amerika en zie je een Coinstar-automaat staan? Zo wissel je je geld in voor bitcoin:

  1. Selecteer "Koop Bitcoin", accepteer de voorwaarden, en voer je telefoonnummer in.
  2. Geef je geld aan de automaat (tot maximaal $2.500 per dag).
  3. Je ontvangt een Bitcoin-voucher.
  4. Ga naar www.coinme.com/redeem en claim je BTC.

Aan het gebruik van de kiosk zijn kosten verbonden. Er wordt 4% op het ingelegde bedrag ingehouden en gebruikt voor het betalen van transactie- en verwerkingskosten. Er is geen minimumbedrag.

Coinme

Het kunnen wisselen van fiatgeld naar Bitcoin is geen nieuw idee. Sterker nog, Coinme levert zelf ook wisselautomaten en heeft er al honderden staan in heel Amerika. Volgens het persbericht dat is uitgebracht, verwerkt Coinme miljoenen dollars aan transacties op jaarbasis.

Waarschijnlijk is de belangrijkste waarde van deze nieuwe samenwerking voor Coinme het feit dat ze nu ook in supermarkten zichtbaar zijn. In de queeste van Coinme is het leveren van een wisselautomaat waarschijnlijk niet het lastigste. Mensen bereiken en verleiden om de automaat te gebruiken is de grootste uitdaging. Met zichtbaarheid in supermarkten zet het bedrijf in dat kader een mooie stap.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.