BitPay boekt in 2018 recordjaar, meer dan $1 miljard aan transacties

Blockchain betalingsverwerker BitPay heeft een goed jaar achter de rug. Voor de tweede keer op rij boekten ze meer dan $1 miljard aan transacties, en zag het bedrijf een recordomzet vanuit transactiekosten binnenkomen. Dit zijn de details.

Adoptie

BitPay boekt in 2018 recordjaar, meer dan $1 miljard aan transacties
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gebruik van cryptovaluta

Vorig jaar staat te boek als rampjaar voor cryptovaluta. Vaak wordt het jaar in die context enkel beoordeeld op de prijsbeweging van de digitale munten. Vergeten wordt dat er flink aan de infrastructuur en het ecosysteem is gebouwd. En... ook in 2018 zijn cryptovaluta gebruikt en werden er groeicijfers neergezet.

Door BitPay bijvoorbeeld. Net als in 2017 verwerkte het inmiddels 7 jaar oude bedrijf meer dan $1 miljard aan transacties. De omzet die gegenereerd werd vanuit transactiekosten is nooit hoger geweest dan in 2018, en daarom noemt BitPay het een recordjaar.

Business to Business

Vooral BitPay's B2B-tak deed het goed, en zag in 2018 een groei van bijna 255%. Volgens BitPay zijn er veel nieuwe klanten bijgekomen, waaronder advocatenkantoren, datacentra, en IT-leveranciers. Allemaal bedrijven die bitcoin zijn gaan accepteren.

“BitPay's B2B-tak groeit snel, omdat onze oplossing in de meeste delen van de wereld goedkoper en sneller is dan een bankoverschrijving. Dat we meer dan $1 miljard aan transacties konden verwerken, ondanks Bitcoin's prijsdaling, toont aan dat Bitcoin wereldwijd gebruikt wordt om echte problemen op te lossen.”

Records

2018 was niet enkel wat omzet betreft een topjaar. Er werden meer records gevestigd:

  • De hoeveelheid dollars die verloren zijn gegaan vanwege betalingsproblemen (met cryptovaluta) is gedaald van 8% (december 2017) naar slechts 1% in 2018.
  • Het aantal ondersteunde munten is gestegen. Nieuw zijn Bitcoin Cash, en stablecoins van Circle, Gemini, en Paxos.
  • Het aantal medewerkers is met 78% gegroeid naar 80.
  • In 2018 is nog eens $40 miljoen opgehaald bij investeerders. Het totaal groeit daarmee naar $70 miljoen.

Dat BitPay een goed jaar achter de rug heeft, is een positief signaal voor de cryptomarkt. Iedere betaling die verwerkt wordt, representeert echt gebruik van Bitcoin of een andere munt. Het zou daarom mooi zijn om volgend jaar een soortgelijk bericht te kunnen publiceren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.