Trezor introduceert Corazon Serie, luxe hardware wallets in beperkte oplage

Satoshilabs, de fabrikant van de Trezor hardware-wallets, heeft een nieuwe serie aangekondigd: Corazon. Luxe hardware wallets die beperkt verkrijgbaar zijn. Mooi, en met een flink prijskaartje.

Bedrijfsleven

Trezor introduceert Corazon Serie, luxe hardware wallets in beperkte oplage
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Luxe titanium wallets

De wallets worden uitgegeven ter ere van Bitcoin's tiende verjaardag. Het zou een "cryptocurrency wallet voor de toekomst" zijn, een herinnering aan het "enorme potentieel van cryptovaluta". Aangezien beelden meer dan woorden zeggen, allereerst de introductie-video:

Iedere wallet start als solide blok titanium, om vervolgens machinaal te worden verwerkt tot lichtgewicht, maar sterke hardware wallet. Het design is uniek en enigszins futuristisch, en volgens de producent onmogelijk om met de hand na te maken. 

De wallets maken gebruik van dezelfde firmware als Trezor's model T. Je verbindt ermee via USB, en de gebruiker beschikt over twee recovery seeds. Het apparaat kan ook gebruikt worden voor wachtwoordbeheer, en kan als universele two-factor authenticator dienen.

Er worden drie versies op de markt gebracht. Corazon Titanium is het goedkoopste model. Die is voor slechts 610 euro van jou. Daarna komt de Corazon Stealth. Die kost 873 euro en de oplage is beperkt tot maximaal 500. Het vlaggenschip is de Corazon Gold, gemaakt voor diegene die in de vorige bullrun mooie cijfers heeft neergezet. Je betaalt er 1.312 euro voor, en er worden er maximaal 100 van gemaakt.

Samenwerking met Gray International

Voor de productie van de wallets is Satoshilabs een samenwerking aangegaan met Gray International. Gray ontwerpt en verwerkt titanium-producten, en staat bekend om z'n titanium telefoonhoesjes.

De vermarkting en verkoop van de Corazon Serie lijkt primair in handen te liggen van Gray. Trezor's eigen webshop biedt de producten niet aan, en ook op de website worden de apparaten nog niet genoemd.

Word je blij van wat je ziet? De voorverkoop is gestart.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.