Thailand's officiële aandelenbeurs wil cryptocurrency exchange openen

De officiële aandelenbeurs van Thailand (SET) heeft concrete plannen om een eigen cryptocurrency exchange te openen. Zo vestigt Thailand zich verder als belangrijke speler in de crypto-industrie in Zuidoost-Azië. Dit is er bekend.

Exchange

Thailand's officiële aandelenbeurs wil cryptocurrency exchange openen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Nieuwe exchange voor cryptovaluta

Volgens de Bangkok Post staat de beurs op het punt een licentie aan te vragen bij het ministerie van Financiën. Het doel is om een nieuwe exchange te starten, gericht op cryptovaluta. Die cryptocurrency exchange zou dit jaar al live moeten gaan.

De SET wil graag de (groeiende) trend van het investeren in digitale assets een concrete plek geven op de Thaise markt, aldus Pattera Dilokrungthirapop, vice-voorzitter van SET's raad van bestuur. Volgens Pattera willen bedrijven die nu lid zijn van de SET ook deelnemen aan de handel in digitale assets.

De verwachting is dat de nieuwe exchange voorloopt op concurrentie op het gebied van beschikbaar kapitaal én vertrouwen. Rondom de organisatie van de nieuwe exchange moet nog veel geregeld worden, waaronder backoffice-systemen en wallets waarin digitale assets kunnen worden opgeslagen.

Aanstaande zaterdag gaat de SET samen met leden van de organisatie op pad om een seminar te geven over digitale valuta en de dienstverlening die daarop van toepassing is. Volgens Pattera zijn er veel bedrijven geïnteresseerd om deel te nemen aan de economie die zich rond digitale assets heeft gevormd.

Aandelenbeurs van Thailand

De Stock Exchange of Thailand (SET) is de nationale aandelenbeurs van Thailand. Eind 2017 waren er 668 bedrijven aan genoteerd, met een totale marktkapitalisatie van $560 miljard. Hij is gevestigd in Bangkok, het economische centrum van het land.

In 1992 werd de beurs gereorganiseerd aan de hand van een nieuwe Securities Exchange of Thailand Act. Sindsdien is de beurs een non-profitorganisatie, waar 39 bedrijven lid van zijn. De rol van regulerend lichaam werd toentertijd overgenomen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.