Russische ambtenaar: "Cryptoroebel komt binnen 2-3 jaar"

Volgens de voorzitter van het comité financiële markten van het Russische parlement, Anatoly Aksakov, kan de cryptoroebel binnen 2 tot 3 jaar op de markt gebracht worden. Wat vertelt Aksakov erover?

Regionaal

Russische ambtenaar: "Cryptoroebel komt binnen 2-3 jaar"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Geen verschil met de fiatroebel

Anatoly Aksakov is een Russische politicus en econoom. Hij is lid van de Russische Staatsdoema, het lagerhuis van de Russische Federatie. Samen met het hogerhuis vormt het de Federatieve Vergadering van Rusland, gehuisvest in Moskou.

Aksakov vertelde over de cryptoroebel in gesprek met lokale nieuwswebsite RIA Novosti. "De consensus is dat deze [digitale] roebel niet verschilt van de fiatroebel. Het enige verschil is dat het uitgegeven wordt met gebruik van blockchaintechnologie", aldus Aksakov.

Eind 2017 kwam naar buiten dat Aksakov zich ervoor inzet om cryptovaluta te legaliseren in Rusland. Sindsdien hebben wetgevers pogingen ondernomen om delen van de cryptowereld te definiëren, waaronder ICO's.

Regulatie

Ondanks de inzet van Aksakov blijft de status van cryptovaluta in Rusland onduidelijk. Er is vorig jaar een bundel regels aangenomen, maar naar verluidt vertraagt de Russische centrale bank de implementatie van die wetgeving.

Recent kwamen er ook geruchten naar boven rondom Russische miljarden die de cryptowereld in gepompt zouden worden. Die berichtgeving is gebaseerd op uitspraken van de Russische econoom Vladislav Ginko, en heeft ook websites als The Telegraph en Zerohedge bereikt. De aard ervan is echter sterk speculatief.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.