Binance lanceert fiat-exchange, inschrijvingen zijn geopend

Binance Jersey is vandaag officieel gelanceerd. Voor maar liefst 58 landen moet het de brug vormen tussen fiat- en cryptovaluta. We hebben alles voor je op een rij gezet om direct aan de slag te kunnen gaan.

ExchangeBinance

Binance lanceert fiat-exchange, inschrijvingen zijn geopend
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Fiat-exchange

Zodra je binnenkomt bij Binance Jersey zie je wat de bedoeling is: de brug slaan tussen de wereld van fiatvaluta en die van cryptovaluta. In eerste instantie zijn er 4 handelsparen beschikbaar:

 • BTC/EUR
 • BTC/GBP
 • ETH/EUR
 • ETH/GBP

Je kunt zowel fiat- als cryptovaluta naar je account overmaken. Vooralsnog lijkt het erop dat euro's en Engelse ponden enkel met een bankoverschrijving te storten zijn. Een internationale bankoverschrijving duurt tussen de 2 en 5 werkdagen. Een SEPA-overboeking duurt 1 tot 3 werkdagen. Mogelijk dat er later andere manieren worden toegevoegd, om het storten van fiatgeld eenvoudiger en sneller te maken. Denk aan integratie met iDEAL voor Nederlanders.

Het storten van cryptocurrencies werkt zoals gebruikelijk. De exchange vertelt je naar welk adres je de munten kunt sturen. Na verzending worden de munten (na voldoende bevestigingen) automatisch bijgeschreven.

Starten met handelen

Je kunt niet inloggen met een bestaand Binance-account. De exchanges staan volledig los van elkaar. Je zal dus opnieuw een account moeten aanmaken. Op deze manier kan je aan de slag:

 1. Schrijf je in en maak een account.
 2. Verifieer je account door de KYC-procedure te voltooien.
 3. Maak assets over naar je account (fiat- of cryptogeld).
 4. Start met handelen.

De KYC-procedure is verplicht. Zonder dat je jezelf geïdentificeerd hebt, kan je geen geld storten, en kan je niet handelen. De procedure zelf is redelijk recht-toe-recht-aan. Je adres wordt gecontroleerd, en het is nodig om een geldig legitimatiebewijs te overhandigen. Volgens de support-documentatie van Binance, zou de KYC-procedure vlot moeten verlopen - het is grotendeels geautomatiseerd.

Als je eenmaal geverifieerd bent, kan je een bankrekening toevoegen aan je account. De bankrekeningen die je daar toevoegt, worden gebruikt als je geld van Binance wil opnemen en laten storten naar je eigen bankrekening. Het storten van geld naar Binance volgt een gelijksoortig proces als het overmaken van cryptovaluta naar je Binance-account.

GDPR

Omdat Binance Jersey actief is op de Europese markt, is er ook gedacht aan de GDPR. Dat zijn Europese regels ter bescherming van privé-gegevens. Zo heb je het recht om op te vragen welke gegevens er van jou bekend zijn bij Binance. En je kunt een verzoek indienen om al je gegevens te laten verwijderen.

Als je Binance Jersey een tijdje hebt gebruikt en je bedenkt je, kan je contact opnemen met dpo@binance.je om je persoonlijke gegevens te laten verwijderen.

Referral-systeem

Binance Jersey komt (net als andere exchanges van Binance) met een referral-systeem. Dat is een systeem dat je beloont als mensen zich aanmelden omdat jij ze naar Binance hebt doorverwezen. Als iemand die via jou is binnengekomen op de exchange handelt, ontvang je daar commissie voor. Dat is een percentage (nu vastgesteld op 80%) van de transactiekosten.

Je kunt na het aanmaken van je account je eigen zogeheten referral-link opvragen. Als mensen zich inschrijven met die link, weet Binance dat jij ze daartoe aangezet hebt. Het wordt doorgaans niet gewaardeerd als je die link op allerlei (publieke) plekken achterlaat. Op social media platforms wordt het al snel als spam en ongewenst aangemerkt.

Bescherm je account

Zorg ervoor dat je veilig handelt. Hier een aantal tips:

 1. Zorg ervoor dat je two factor authentication gebruikt.
 2. Zorg ervoor dat je enkel handelt op computers die je vertrouwt en die beveiligd zijn (anti-virus en anti-malware).
 3. Installeer nooit software van derden waarvan gesteld wordt dat het nodig is om een exchange te gebruiken.
 4. Hou je wachtwoord en 2FA-codes altijd voor jezelf. Dat betekent ook dat je ze nooit doorgeeft aan de supportafdeling van Binance.
 5. Stuur geen geld naar mensen die stellen bij Binance te horen.
 6. Bewaar niet teveel geld op een exchange. "Not your keys, not your bitcoin!"

Je leest hier meer over veiligheid op exchanges.

Ten slotte

Wat ons betreft is het een groot pluspunt dat de cryptomarkt op deze manier weer wat toegankelijker is geworden. Binance heeft inmiddels een goede naam opgebouwd en heeft een flinke achterban van gebruikers. Zij kunnen nu met voor hen bekende tools relatief eenvoudig wisselen tussen fiat- en cryptovaluta.

De drempel kan echter nog lager gemaakt worden. Het storten van fiatgeld is nog relatief omslachtig met een bankoverschrijving. Het is ook jammer dat de verschillende exchanges van Binance volledig van elkaar geïsoleerd zijn. Het zou bijvoorbeeld handig zijn als crypto-balansen tussen eigen accounts uitgewisseld zouden kunnen worden.

Dat gezegd hebbende: de fiat-exchange is net gelanceerd, en er staan ongetwijfeld verbeteringen op de agenda. We houden het in de gaten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.