Vermogensbeheerder Wilshire Phoenix vraagt Bitcoin ETF aan bij SEC

De New Yorkse vermogensbeheerder Wilshire Phoenix heeft een aan Bitcoin gerelateerde ETF aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het zou om een 'minder volatiele' variant gaan. Wat betekent dat?

BedrijfslevenBitcoin

Vermogensbeheerder Wilshire Phoenix vraagt Bitcoin ETF aan bij SEC
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Wilshire Phoenix is een relatief jonge vermogensbeheerder met voormalig J.P. Morgan bankiers in het bestuur. In het vierde kwartaal kwam het bedrijf in het nieuws met een persbericht waarin samenwerking met Coinbase werd aangekondigd. Vanuit Coinbase Custody zouden ze een nieuw fonds opzetten voor beleggers met diepe zakken.

Vandaag kwam Wilshire Phoenix opnieuw in het nieuws, dit keer met een ETF-aanvraag. Het is de tweede in een paar dagen tijd - vorige week kwam crypto-startup Bitwise op dezelfde manier in het nieuws. Het voorgestelde product - United States Bitcoin and Treasury Investment Trust - is samengesteld uit bitcoin, kortlopende Amerikaanse overheidsobligaties, en Amerikaanse dollars.

Door verschillende financiële instrumenten met elkaar te mengen, zou het mogelijk zijn voor investeerders om blootgesteld te worden aan bitcoin op een manier die efficiënt en minder volatiel is dan wanneer er enkel bitcoin aangeschaft zou worden. Het product vertegenwoordigt dus geen directe investering in bitcoin, maar het biedt wel de mogelijkheid om te profiteren van het koersverloop van bitcoin, zonder zelf aan de cryptomarkt deel te nemen.

Volgens Bill Herrmann, de CEO van Wilson Phoenix, is het een uniek product: "Door de diverse achtergronden van mensen in ons team, zijn we in staat geweest om tot dit voorstel te komen. Het is een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als verschillende talenten bij elkaar komen."

Tot dusver is er nog geen enkele ETF-aanvraag goedgekeurd. Als het aan Herrmann ligt, komt die goedkeuring niet snel genoeg: "Ik heb maar één bericht aan ProShares,Granite, Bitwise, en de Winklevoss-broers — onze aanpak is wellicht anders, maar we hebben allemaal hetzelfde doel. We duimen voor jullie allemaal."

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.