A. Favre & Fils komt met Zwitsers horloge met ingebouwde crypto-wallet

A. Favre & Fils, een prominente Zwitserse producent van dure horloges, heeft een nieuw paradepaardje: een mechanisch horloge met ingebouwde crypto-wallet. Dit is wat je binnenkort op je verlanglijstje kunt zetten.

Bedrijfsleven

A. Favre & Fils komt met Zwitsers horloge met ingebouwde crypto-wallet
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Horloge met crypto-wallet

Een digitale portemonnee om je pols. Je kunt er cryptocurrencies als Ethereum, Bitcoin, en Monero op bewaren. Met de horloge kan je ook betalingen uitvoeren.

Het horloge is voorzien van een cold wallet. Dat is een portemonnee die niet verbonden is met het internet. En dat zorgt er weer voor dat niemand bij de wallet kan komen, totdat je zelf met het internet verbindt. 

Voorheen moest je zo'n wallet op een USB-stick of papier opslaan, en opslaan in een kluis. Later kwamen er hardware wallets bij, zoals een Trezor. En nu kan je er ook je horloge voor gebruiken.

A. Favre & Fils kondigde de luxe klok op Twitter aan:

Het is een vooraankondiging waarbij een en ander nog geheimzinnig wordt gehouden. De producent legt bij de introductie de nadruk op het praktische nut van het apparaat:

"We hebben een horloge ontwikkeld dat echt nut biedt voor de crypto-community. Het is niet enkel een apparaat waar je veel geld aan uitgeeft."

De lancering van het eerste prototype staat gepland in het tweede kwartaal van 2019. A. Favre & Fils belooft excellente veiligheid en privacy te bieden. Daar moet je wel diep voor in de buidel tasten: de horloge gaat tussen de €100.000 en €140.000 kosten.

Leuk voor mensen die grote winsten hebben geboekt met bitcoin. En voor de rest gewoon leuk om naar de plaatjes ervan te kijken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.