Bittrex lanceert OTC-handelskantoor met 200 cryptovaluta

De Amerikaanse crypto exchange Bittrex heeft een eigen over-the-counter (OTC) handelskantoor geopend. Bevoegde gebruikers kunnen zo “snel en handig assets verhandelen”. Er worden bijna 200 valuta ondersteund. Dit is wat er bekend is.

Exchange

Bittrex lanceert OTC-handelskantoor met 200 cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Over-the-Counter (OTC)

OTC is een term uit de financiële wereld. Het heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden.

Bij standaard-transacties is er één centrale wederpartij die de risico's op zich neemt met betrekking tot levering en betaling. OTC-transacties worden afgesloten tussen twee partijen, zonder tussenkomst van een centrale partij. Het voordeel is dat het goedkoper kan zijn. Risico's zijn dat de transacties niet anoniem zijn, en dat de wederpartij failliet kan gaan.

Bittrex

Bittrex is een in Amerika gevestigde exchange en staat rond nummer 50 op de wereldranglijst. Om 19:00u vanavond wordt de OTC-handel op Bittrex geopend. CEO Bill Shihara noemt het een "baanbrekende manier om te handelen", en noemt daarbij het aantal tokens dat beschikbaar is op het nieuwe platform.

Shihara:

“Ten opzichte van andere OTC-handelskantoren behoort het aanbod van Bittrex tot de top. Voor ons is het nog een manier om de adoptie van blockchaintechnologie wereldwijd te verbeteren. En voor onze klanten een manier om snel, makkelijk en met prijszekerheid grote hoeveelheden digitale assets te verhandelen.”

Om te mogen handelen op Bittrex moet je account eerst goedgekeurd worden. Typische orders hebben een waarde van $250.000 of hoger, dus als kleine vis heb je er waarschijnlijk weinig te zoeken.

Bittrex gaat de concurrentie aan met Coinbase en Poloniex. De OTC-dienst van Coinbase is beperkt tot institutionele beleggers, en op dit moment beperkt tot klanten van Coinbase Prime. Poloniex kwam afgelopen maand met een eigen OTC-handelskantoor.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.