Bitmain krimpt verder en sluit kantoor in Amsterdam

In het kader van “aanpassingen aan personeel en activiteiten” sluit Bitmain nog een overzees kantoor, dit keer in Amsterdam. Er is geen tijdlijn bekend, maar de beslissing is genomen en het proces in gang gezet. Wat is er bij Bitmain aan de hand?

Bedrijfsleven

Bitmain krimpt verder en sluit kantoor in Amsterdam
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is het tweede overzeese kantoor dat het Chinese Bitmain sluit in de afgelopen 2 maanden. Eerder werd bekendgemaakt dat de Israëlische R&D-tak van de mining-gigant gesloten werd. Toen werd als reden primair de aanhoudende bear market genoemd.

Inmiddels is bekend dat het om "aanpassingen aan de bedrijfsvoering" gaat. Onder die vlag wordt nu ook het kantoor in Amsterdam gesloten. Er zijn nog geen details bekend over het moment waarop het kantoor definitief sluit. Het proces zou wel in gang zijn gezet. Op LinkedIn zijn er 9 profielen te vinden van Bitmain-medewerkers in Amsterdam. De focus van de werkzaamheden vanuit Amsterdam zouden liggen op het beheer van Bitmain's miningpool BTC.com.

De afgelopen twee weken kwamen er meer berichten naar buiten rondom Bitmain, allemaal rondom dezelfde thematiek: het aantrekken van de broekriem en strategische veranderingen.

Zo is er gesneden in het aantal werknemers in het mining-bedrijf van Bitmain in Rockdale. In juli had Bitmain er nog grote plannen, en zou het 400 banen brengen naar het Texaanse stadje. Ook op hoger niveau verandert de organisatie. CEO's Jihan Wu en Micree Zhan hebben beide hun positie opgegeven. Vermoedelijk worden hun taken overgenomen door Wang Haichao, die op dit moment ook al een hoge functie binnen het bedrijf vervult.

Het zijn allemaal tekenen van een desastreus jaar voor Bitmain. Het is nog onbekend waar de nieuwe bedrijfsstrategie op gericht gaat zijn, maar duidelijk is dat er gezocht wordt naar activiteiten buiten de mining-industrie. Of en op welke manier Bitmain tot een wederopstanding komt, is afwachten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.