Exchange Robinhood wil uitbreiden naar Engeland

De in Amerika gevestigde cryptocurrency exchange Robinhood heeft plannen om uit te breiden naar Engeland. Naar verluid worden er medewerkers geworven ter voorbereiding van de opening van een kantoor in Londen.

Exchange

Exchange Robinhood wil uitbreiden naar Engeland
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Naar Engeland

Verschillende bronnen vanuit Londen's fintech-markt hebben bevestigd dat Robinhood aan de lancering op de Engelse markt werkt. De Amerikaanse exchange bestaat sinds 2013 en is zo'n $5,6 miljard waard. Inmiddels zijn de plannen zo concreet dat er mensen worden aangenomen, onder andere voor marketing- en support-activiteiten.

Voordat een exchange in Engeland aan het werk kan gaan, moet daarvoor toestemming zijn verkregen van de Financial Conduct Authority (FCA). Om die reden worden er ook bestuurders gezocht gericht op het verkrijgen van die toestemming. Kennelijk is er voldoende vertrouwen in dat de FCA geen struikelblok zal vormen.

Robinhood heeft in Amerika terrein gewonnen met hun positionering als gratis exchange, waar gebruikers geen kosten betalen voor transacties. In Engeland gaat Robinhood de directe concurrentie aan met bedrijven als Freetrade en Revolut. Zij bieden soortgelijke diensten aan in Engeland en hebben daarmee ook een vaste gebruikersgroep opgebouwd.

Niet onbesproken

In december kwam Robinhood in het nieuws met de aankondiging bank- en spaarrekeningen aan te bieden met een vast rentepercentage van 3%. De saldi zouden beschermd zijn door de SIPC, mocht Robinhood failliet gaan.

De berichtgeving deed wat stof opwaaien, met de SIPC-directeur die publiekelijk zijn zorgen deelde en de claim van Robinhood weerlegde. Inmiddels heeft Robinhood de beschrijvingen aangepast en de dienst hernoemd naar "cash management".

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.