New York opent blockchaincentrum midden in stadsdeel Manhattan

Midden in de cryptowinter wordt er in New York City een blockchaincentrum geopend. Op donderdag 10 januari werd door het New Yorkse Economic Development Corporation (EDC) het lint doorgeknipt. Waarom eigenlijk?

Regionaal

New York opent blockchaincentrum midden in stadsdeel Manhattan
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De reden is eenvoudig: het EDC zit erin voor de lange termijn, aldus een directeur. “Het is een opkomende technologie, dus het is logisch dat er onzekerheid is over de totstandkoming ervan. We weten niet hoe de toekomst eruit ziet, maar we willen zeker weten betrokken zijn bij de vorming ervan.”

Microsoft en IBM

Het blockchaincentrum staat midden in het trendy Flatiron-district in Manhattan. Daar zijn ook andere crypto- en tech-startups gevestigd. Dit deel van de stad wordt daarom Silicon Alley genoemd. Een kleinere versie van California's Silicon Valley.

Het centrum gaat programmeer-cursussen aanbieden en houdt lezingen om het bewustzijn en de adoptie van blockchain te vergroten. 

De financiering van het centrum is geregeld door Global Blockchain Business Council (een handelsgroep) en de durfkapitalist FuturePerfect Ventures. New York zelf heeft een eenmalige bijdrage van $100.000 gedaan. Daarnaast ontving het centrum financiële bijdragen van Microsoft en IBM. 

Blockchain gemeengoed?

Eerder schreven we al dat MIT Technology Review, van originie terughoudend ten aanzien van blockchaintechnologie, verwacht dat blockchain in 2019 zo normaal wordt, dat het "saai" begint te worden.

Ook de top van de financiële markt is in 2018 gaan investeren in blockchain-startups. Zo maakte Venrock, de investeringstak van de Rockefeller-familie, bekend geld te steken in deze bedrijven.

Een blockchaincentrum midden in een belangrijke Amerikaanse stad is ook een ontwikkeling die bijdraagt aan het normaal worden van de technologie. Het is overigens afwachten of cryptovaluta daar ook profijt van hebben.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.