's Werelds 23e rijkste man investeert in cryptocurrency exchange Bakkt

Bakkt, het platform voor digitale assets van Intercontinental Exchange (ICE), heeft een grote financieringsronde achter de rug. Eén van de investeerders: Li Ka-shing, de 23e rijkste man ter wereld. Een belangrijk signaal?

ExchangeBakkt

's Werelds 23e rijkste man investeert in cryptocurrency exchange Bakkt
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Li Ka-Shing

Volgens Forbes is Ka-shing de 23e rijkste man ter wereld. Hij heeft zijn vermogen zelf opgebouwd met diverse ondernemingen, waaronder in de vastgoed- en tech-sector. Het is niet de eerste keer dat hij investeert in een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchain- en cryptovaluta. In 2013 investeerde hij bijvoorbeeld in betalingsverwerker BitPay, en in 2016 in Blockstream.

Volgens EJ Insight is de meest opmerkelijke investeerder in Bakkt het bedrijf Horizons Ventures. Dat is een durfinvesteerder opgericht door Li Ka-shing. Het totale vermogen van Ka-shing wordt geschat rond de 30 miljard dollar.

Erkenning

In de laatste financieringsronde haalde Bakkt maar liefst 182 miljoen dollar op. Onder de investeerders vinden we bekende namen, zoals Galaxy Digital, en Pantera Capital. Dat ook Li Ka-sching in Bakkt investeert is belangrijke erkenning van de levensvatbaarheid van de onderneming.

Veel handelaars, klein en groot, kijken uit naar de lancering van Bakkt. De datum waarop dat moet gebeuren is echter nog onbekend. Recent is de lanceerdatum voor de tweede keer naar achteren verschoven, ditmaal zonder met een nieuwe datum naar buiten te komen. Die moet "vroeg in 2019" bekend worden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.