Amerikaans politiek verslaggever Dave Rubin stapt over op Bitcoin voor financiering

Dave Rubin heeft aangekondigd het fondsenwerving-platform Patreon in te ruilen voor Bitcoin. Rubin is onafhankelijk politiek commentator en verwijt Patreon censuurpraktijken. Dit is er bekend over Rubin's switch.

AdoptieBitcoin

Amerikaans politiek verslaggever Dave Rubin stapt over op Bitcoin voor financiering
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Rubin produceert zijn eigen interview-show en podcast met de naam The Rubin Report. Het is een onafhankelijk platform met een focus op politieke en actuele gespreksonderwerpen. Daarin wordt controverse niet ontlopen. Het is zijn manier om vrijheid van meningsuiting vorm te geven.

Voor de financiering van zijn activiteiten is Rubin lange tijd afhankelijk geweest van Patreon. Dat is een populair platform voor fondsenwerving. Rubin wisselt Patreon in voor Bitcoin, vanwege Patreon's neiging te censureren. Dat druist overduidelijk in tegen de waarden van Rubin's eigen onderneming.

De aankondiging van de actie tegen Patreon kwam op 1 januari. In een video kondigt hij samen met Jordan Peterson het nieuws aan dat ze Patreon verlaten:

Later die week legt hij zijn beslissing Patreon te verlaten uit in een interview met de Washington Examiner. Rubin stelt hiermee in opstand te komen tegen de inbreuk op vrijheid van meningsuiting op grote en bekende platforms.

Twee dagen na de publicatie van het interview, laat Rubin via Twitter weten de bitcoin-wereld in te schakelen:

De crypto-community heeft enthousiast gereageerd, en geeft Rubin ongevraagd advies, bijvoorbeeld over de manier waarop hij het digitale geld het beste kan opslaan. Rubin heeft de datum van de definitieve overstap van Patreon naar Bitcoin op 15 januari gezet.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.