Zwitserse crypto exchange ShapeShift ontslaat 33% medewerkers

ShapeShift, de cryptocurrency exchange opgericht door Erik Voorhees, zit in zwaar weer en is genoodzaakt om afscheid te nemen van een derde van alle medewerkers. Voorhees stelt dat zijn bedrijf "vanaf vier kanten geraakt is". Waar heeft hij het over?

Exchange

Zwitserse crypto exchange ShapeShift ontslaat 33% medewerkers
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In een tweet kondigde Erik Voorhees de ontslagronde aan:

Hij verwijst daarin naar een blogpost, waarin ShapeShift vertelt hoe het zover gekomen is. In totaal zijn er 37 medewerkers ontslagen. De kortste versie van het verhaal is dat de huidige bear market als schuldige wordt aangewezen. De grootste financiële fout is volgens Voorhees geweest dat hij zijn bedrijf substantieel had blootgesteld aan cryptovaluta.

Meer in detail wijst Voorhees vier redenen aan die hebben meegespeeld. Hij noemt juridische vraagstukken, problemen gerelateerd aan personeel en de structuur van de organisatie, problemen met klanten, en financiële belemmeringen. De samenloop van deze problemen, gecombineerd met een eigen gebrek aan focus op het product van ShapeShift, maakt dat deze stap nu nodig is.

Voorhees biedt zijn excuses aan alle betrokkenen aan, en beëindigd het bericht positief:

“Cryptovaluta stellen mensen (en machines) in de gelegenheid om zélf waarde op te slaan, en die waarde onderling uit te wisselen. Zonder tussenpersoon, waar je ook bent. Die kracht is geweldig en ongekend.”

In september vorig jaar kwam ShapeShift in het nieuws als onderdeel van een fraude-onderzoek. Er zou $9 miljoen via de exchange zijn doorgesluisd. Deze beschuldigingen zijn door Voorhees weerlegd. Mogelijk dat er naar deze problematiek verwezen wordt met "juridische vraagstukken".

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.