Euro Exim eerste bank die gebruikmaakt van Ripple's XRP

Een primeur voor Ripple. De Euro Exim Bank is de eerste bank die (publiekelijk) meldt dat het cryptovaluta XRP gaat gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen. Volgen er meer?

AdoptieRipple

Euro Exim eerste bank die gebruikmaakt van Ripple's XRP
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Ripple schreef er afgelopen dinsdag over. In het artikel vertelt de in Londen gevestigde bank dat het gebruik gaat maken van zowel xCurrent als xRapid. De laatste dienst maakt gebruik van Ripple's cryptomunt, XRP. In de aankondiging maakt Ripple bekend dat, naast Euro Exim Bank, een aantal betalings-startups van XRP gebruik zijn gaan maken, waaronder JNFX, SendFriend, Transpaygo, en FTCS.

In totaal heeft Ripple nu meer dan 200 klanten wereldwijd. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, geeft aan dat z'n bedrijf nu bijna 2 tot 3 nieuwe klanten per week verwelkomt. Daarbij ziet hij een toename van klanten die gebruik maken van XRP voor snelle toegang tot liquiditeit.

Kaushik Punjani, directeur van Euro Exim Bank, merkt op dat het voor zijn klanten voorheen onmogelijk was om transacties snel en kostenefficiënt af te handelen. Dat gold voor zowel grote bedrijven als individuen. Dat zou nu verleden tijd moeten zijn.

Een klein aantal bedrijven maakt sinds het laatste kwartaal van 2018 gebruik van xRapid, waronder MercuryFX, Cuallix, ern Catalyst Corporate Credit Union. Euro Exim is het eerste bedrijf met een banklicentie.

In het verleden hebben bedrijven enkel getest met xRapid, waaronder namen als Western Union, en MoneyGram. Van deze bedrijven zijn er geen die het platform volledig in gebruik hebben genomen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.