Bitcoin-bulls bestormen Wallstreet's handelskantoren

De crypto-handelskantoren op Wallstreet kunnen de cryptomarkt een sprankje hoop geven. Diverse OTC-handelskantoren zien sinds de start van 2019 een scherpe toename van kooporders. Dit is er bekend.

MarktBitcoin

Bitcoin-bulls bestormen Wallstreet's handelskantoren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De koopdruk is toegenomen bij veel van de zogeheten Over-The-Counter (OTC) handelskantoren. OTC is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. Het heeft betrekking op transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen worden afgesloten.

Cumberland, een van de grootste OTC-handelskantoren van de cryptowereld, plaatste er afgelopen dinsdag een tweet over:

Michael Moro, CEO van Genesis Trading, stelt ook dat zijn bedrijf meer koop-orders binnen zag komen ten opzichte van het einde van 2018. “Ik zie hetzelfde gebeuren als bij Cumberland”, vertelt Moro. “In de loop van december waren er veel partijen die verkochten, om verschillende redenen. Begin dit jaar zagen we de interesse van kopers toenemen.”

OTC-handelskantoren overzien dagelijks vele miljoenen dollars. Volgens sommigen is het sentiment in de OTC-markt een betere graadmeter voor de gesteldheid van de cryptomarkt dan het gedrag van mensen op exchanges. Het is tenslotte de plek waar echt grote spelers opereren.

Het afdragen van belastingen is een veelgenoemde reden voor de verkoopdruk in december. Mogelijk dat een deel van de toename van kopers puur te wijten is aan het feit dat die periode weer achter de rug ligt.

OTC-kantoor Galaxy Digital: “Vroeg in januari zagen we geldstromen omkeren om eerder verkochte assets terug te kopen. We zien ook toegenomen interesse van kopers uit Azië, het Midden-Oosten, en Europa.” Bij het New Yorkse handelskantoor Paxos zien ze een vergelijkbare beweging onder handelaars.

Uiteraard is er ook een uitzondering op de regel. Garrett See, CEO van DV Chain, stelt dat zijn bedrijf geen substantieel verschil ziet tussen eind 2018 en begin 2019. See: “Er  zijn iets meer kopers dan verkopers, maar niet zodanig dat ik me herken in het sentiment dat door andere handelskantoren wordt geschetst.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.