Nieuwe reclamecampagne Gemini: "Crypto heeft regels nodig"

Met een nieuwe reclamecampagne roept crypto-exchange Gemini op tot betere regulatie van de cryptowereld. In New York pronken leuzen als "crypto needs rules" en "crypto without chaos" langs de straat en op taxi's. Waarom doet Gemini dit?

Exchange

Nieuwe reclamecampagne Gemini: "Crypto heeft regels nodig"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Door de stelling dat "crypto regels nodig heeft" af te wisselen met andere slogans, zoals "geld heeft een toekomst" en "crypto zonder chaos", suggereert de exchange dat Gemini al een exchange aanbiedt die voldoet aan alle wetten en regels. Waarom dan toch nog de focus op regelgeving?

Volgens Chris Roan, hoofd marketing bij Gemini, "verdienen (nieuwe) investeerders exact dezelfde voorzorgsmaatregelen en veiligheid als investeerders in meer traditionele markten". Er kan wat Gemini betreft dus wel een tandje bij gezet worden wat regulatie betreft.

De nieuwe campagne valt niet bij iedereen in goede aarde. De introductie van AML-wetgeving, KYC en andere maatregelen die onder de vlag van veiligheid worden genomen zouden niet passen bij de geest van cryptovaluta.

Neha Narula, directeur van het Digital Currency Initiative van MIT's Media Lab: "Er is een groot probleem met de integriteit van de markt, en met consumentenbescherming." Volgens Narula is het voornaamste probleem dat regulatie niet consistent worden toegepast. Ze merkt er bij op waakzaam te zijn voor overregulatie; dat kan funest zijn voor innovatie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.