ConsenSys en AMD bouwen samen nieuwe blockchain-infrastructuur

In een persbericht maakt ConsenSys bekend dat het samen met AMD een nieuwe blockchain-infrastructuur gaat ontwikkelen. Het moet het eerste onafhankelijke platform worden voor overheden en grote bedrijven. Dit is er bekend.

Bedrijfsleven

ConsenSys en AMD bouwen samen nieuwe blockchain-infrastructuur
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

ConsenSys is een bekende speler in de cryptowereld, en vooral actief als broedplaats voor startups die het Ethereum-ecosysteem aanvullen. In een statement die afgelopen donderdag online is gezet (PDF), maken de bedrijven de plannen bekend. 

ConsenSys en AMD richten een gezamenlijke entiteit op, gelijknamig aan de technologie waar aan gewerkt gaat worden: W3BCLOUD. Halo Holdings lijkt de geldschieter te zijn. Halo is een investeerder met het hoofdkantoor in Abu Dhabi.

Volgens het persbericht is W3BCLOUD "erop gericht om de eerste onafhankelijke cloud computing blockchain-infrastructuur aan te bieden", en gaat het AMD's hardware gebruiken om "diverse oplossingen voor overheden en commerciële instellingen te ontwikkelen".

Ondanks (of dankzij) de vele buzzwords wordt het niet helemaal duidelijk wat het nieuwe blockchainplatform onderscheid van al bestaande oplossingen. Mogelijk ziet het tech-duo kansen om blockchain-initiatieven van grote spelers te implementeren op één onafhankelijk platform, en worden er tools ontwikkeld die in die context de bedrijven op voorsprong zet ten opzichte van de concurrentie.

Joe Lubin, CEO van ConsenSys: "Deze combinatie van hardware en software legt de basis voor een nieuwe laag in de infrastructuur en maakt versnelde uitrol van blockchaintechnologieën mogelijk."

Joerg Roskowetz, directeur bij AMD, voegt eraan toe dat AMD ConsenSys zal voorzien van "high performance hardware" en ook hij noemt de "versnelde bouw van decentrale netwerken en diensten". Naar eigen zeggen om aan de groeiende interesse aan vraag te kunnen voldoen.

Vooralsnog mooie voornemens, maar het is uiteraard nog de vraag wat ervan terecht komt. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.