BitTorrent komt met eigen token op het Tron-netwerk

Om het delen van bestanden via BitTorrent aan te moedigen, komt de in Singapore gevestigde BitTorrent Foundation met een eigen cryptomunt. Het BitTorrent Token (BTT) draait op het netwerk van Tron en dient als betaalmiddel binnen het ecosysteem.

Adoptie

BitTorrent komt met eigen token op het Tron-netwerk
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

BitTorrent is een systeem om peer-to-peer gegevens uit te wisselen. Het downloaden gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van stukken van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden.

Op dit moment is er voor gebruikers van BitTorrent geen motief om bestanden naar andere gebruikers te versturen. Daar moet met de komst van BTT verandering in komen.

Met BTT kunnen gebruikers iemand betalen om een bestand op te sturen. Er kan ook betaald worden voor aanvullende diensten, zoals een verhoogde bandbreedte om de bestandsoverdracht te versnellen. Voor de verzender van bestanden een financieel motief om dat te blijven doen, en voor mensen die zoeken naar een bestand een grotere kans dat er iemand is die het bestand wil opsturen.

BTT wordt een TRC-10-token. Volgens de whitepaper die is gepubliceerd (PDF) worden er in totaal 990 miljard van de tokens in omloop gebracht. In eerste instantie zijn de tokens verkrijgbaar via Binance Launchpad, een dienst om geld op te halen met de verkoop van tokens.

Als je direct na de lancering van BTT gebruik wil maken, moet je µTorrent Classic downloaden. Dat programma is enkel voor Windows beschikbaar. Er is voor µTorrent gekozen omdat de meeste gebruikers daar gebruik van maken. Het is niet nodig om gebruik te maken van BTT; het torrent-protocol blijkt ook gewoon werken zonder geldelijke stimuli.

Het plan om een eigen token te introduceren is onderdeel van Project Atlas. Onder deze naam wordt er aan BitTorrent door ontwikkeld. Meer informatie over Tron en Project Atlas wordt later deze maand bekendgemaakt op een Tron-summit in San Franscisco.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.