New York heeft officiële cryptocurrency taskforce ingesteld

De staat New York in Amerika wil cryptovaluta en de onderliggende blockchaintechnologie beter begrijpen. Om dat doel te bereiken, is er een officiële cryptocurrency taskforce in het leven geroepen.

Regelgeving

New York heeft officiële cryptocurrency taskforce ingesteld
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen maand bevestigde gouverneur Andrew Cuomo de totstandkoming van de groep met zijn handtekening. De werkgroep moet cryptovaluta, andere vormen van digitaal geld, en blockchaintechnologie gaan bestuderen.

De taskforce is gevuld met ervaringsdeskundigen. Technologen, consumenten, institutionele en gewone beleggers, academici. Samen gaan ze ervoor zorgen dat het ecosysteem rondom cryptovaluta in New York vernieuwd wordt. De werkgroep moet voor 15 december 2020 terugrapporteren.

Het rapport zal voorstellen bevatten over de manier waarop de staat cryptovaluta het best kan reguleren en gebruiken. Daarnaast moet het inzicht geven in de cryptomarkt in New York, uitwijden over (de kosten van) mining, de handel in cryptovaluta, en de belastingen op digitaal geld.

New York heeft op dit moment al kenmerkende regelgeving die van toepassing is op cryptobedrijven in de vorm van de enigszins controversiële BitLicense. Slechts 14 bedrijven hebben de licentie ontvangen sinds de invoering ervan 4 jaar geleden. Mogelijk dat het werk van de taskforce bijdraagt aan vernieuwing van de licentie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.