Japanse E-commerce-gigant DMM.com stopt met minen

Het minen van cryptovaluta is voor de Japanse e-commerce-gigant DMM.com onvoldoende winstgevend geworden. Daarom stopt het bedrijf de mining-operaties, en gaat het een poging doen om mining-apparatuur te verkopen. Dat wordt nog een uitdaging.

Bedrijfsleven

Japanse E-commerce-gigant DMM.com stopt met minen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws is naar buiten gebracht via een nieuwsbericht van Nikkei op 30 december. Daarin wordt gemeld dat DMM deze beslissing in september 2018 al genomen heeft. Als reden wordt de algehele staat van de cryptomarkt aangewezen. Dat zou een flinke deuk hebben geslagen in de winstgevendheid van deze tak van DMM.

Het is de bedoeling dat alle mining-apparatuur verkocht wordt. Dat wordt nog een hele klus, want DMM is niet de enige met dit probleem. Zo trok BTCC in november de stekker uit hun mining-bedrijf, en ging mining-bedrijf Giga Watt failliet. Het aanbod aan gebruikte mining-apparatuur is hoog, en uit sommige berichtgeving is zelfs op te maken dat mining-apparatuur naar gewicht verkocht wordt.

DMM is één van de grootste e-commerce websites in Japan. In januari 2018 bracht het DMM Bitcoin online, een eigen cryptocurrency exchange. De exchange is 1 van de 16 gelicentieerde exchanges die in Japan opereren. Het doel van DMM met de mining-tak was om door te groeien tot de top 3 mining-bedrijven. Het mag duidelijk zijn: dat is niet gelukt.

Op 25 december kwam DMM ook naar buiten met het bericht dat het plannen om een nieuw handelsplatform te lanceren in de ijskast heeft gezet. Naar eigen zeggen is dat om te kunnen focussen op DMM Bitcoin. Op deze manier sluit DMM 2018 flink afgeslankt af.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.