Tony Robbins legt aan 3 miljoen volgers uit hoe Bitcoin werkt

Tony Robbins – Amerikaans spreker en schrijver – heeft een artikel geschreven over bitcoin. Wat het is, hoe het werkt, en dat niemand contrôle heeft over het netwerk. Zijn 3 miljoen Twitter-volgers roept hij op zich erin te verdiepen.

AdoptieBitcoin

Tony Robbins legt aan 3 miljoen volgers uit hoe Bitcoin werkt
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Voor de gemiddelde Nederlander is Tony Robbins wellicht geen bekende naam. Maar ook op de Nederlandse Wikipedia heeft Robbins een eigen pagina. In Amerika is het een prominente life coach, die ook regelmatig als spreker te zien is, en boeken schrijft (of inspreekt). Hij heeft meerdere wereldleiders gecoacht, zoals Michail Gorbatsjob, prinses Diana, George Bush, en Bill Clinton.

In een blogpost legt Robbins uit wat bitcoin is. De tekst lijkt je terug mee te nemen naar de periode waarin voor het eerst over het internet gesproken werd. Bitcoin is voor veel mensen een volledig nieuw concept, en dat maakt het lastig om erover te praten.

Op de vraag wat bitcoin onderscheidt van andere valuta stipt Robbins het decentrale karakter ervan aan. En dat doet hij best goed:

“Geen enkele bank, overheid, bedrijf of individu is eigenaar van het netwerk, of heeft er contrôle over. Dat betekent dat je rekening nooit bevroren kan worden, een overheid kan de waarde van bitcoin nooit beïnvloeden, en het kan overal gebruikt worden.”

Op Twitter roept hij zijn (meer dan) 3 miljoen volgers op om het artikel te lezen:

Bij een technologie die al gevestigd is, zou een dergelijke actie nooit op deze manier in de media verschijnen. Maar in het geval van bitcoin ligt dat anders. Via Robbins krijgen veel mensen te horen over cryptovaluta die zich er anders wellicht nooit in verdiept zouden hebben. Adoptie vereist bewustzijn en kennis, en dit draagt daar een steentje aan bij.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.