Roger Ver biedt betalingsverwerker 1,25 miljoen dollar om BCH te accepteren, OpenNode weigert

Betalingsverwerker OpenNode kreeg een opvallend bericht van BCH-voorstander Roger Ver. Hij bood het bedrijf $1,25 miljoen aan op voorwaarde dat Bitcoin Cash geaccepteerd zou worden als betaalmiddel. OpenNode heeft ervoor bedankt.

Bedrijfsleven

Roger Ver biedt betalingsverwerker 1,25 miljoen dollar om BCH te accepteren, OpenNode weigert
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Met een tweet wijst het bedrijf het aanbod van Ver publiekelijk af:

Het doel dat OpenNode nastreeft is om bitcoin-transacties in realtime te verwerken en op die manier het gebruik van het digitale geld (primair door bedrijven) te intensiveren. De betalingsverwerker ondersteunt ook betalingen via bitcoin's lightning network. 

Rui Gomes, mede-oprichter van OpenNode, doet er nog een schepje bovenop en maakt het hele schouwspel nog wat spectaculairder. Hij noemt bitcoin cash "inferieur geld":

De actie van Ver komt niet helemaal uit het niets. Eerder investeerde Tim Draper, prominent uit het bitcoin-kamp, een bedrag in dezelfde orde van grootte in OpenNode. Gegeven de positie van Ver, die op zijn beurt bitcoin als minderwaardig ziet, lag deze stunt best voor de hand.

Of Ver tevreden is met de aandacht die het hem heeft opgeleverd valt te bezien. In de media ligt de nadruk uiteraard op de afkeuring van OpenNode, maar negatieve publiciteit is óók publiciteit.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.