Officiële online Fortnite-winkel accepteert Monero als betaalmiddel

Monero is nu de “exclusieve” cryptovaluta waarmee je kunt betalen in de officiële online Fortniet-winkel. Met 125 miljoen gamers is Fortnite één van 's werelds best gespeelde games. Een mooie plek om onder de aandacht te komen.

Adoptie

Officiële online Fortnite-winkel accepteert Monero als betaalmiddel
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Per 1 januari wordt Monero geaccepteerd als betaalmiddel in Retail Row, de officiële merchandise store van Fortnite. Monero kondigde het nieuws aan via Twitter:

Fornite is een online video game die in juli 2017 is uitgebracht door Epic Games. In totaal zijn er zo'n 125 miljoen Fortnier-spelers wereldwijd, dus de beschikbaarheid van een cryptomunt als betaalmiddel levert mooie zichtbaarheid op onder een groot een doorgaans jong(volwassen) publiek.

Via betalingsdienst GloBee kunnen gebruikers overigens ook betalen met bitcoin, litecoin, en ripple. Monero is de enige munt waarvan de betalingen direct worden verwerkt door de winkel.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.