"Bitcoin op koers om goud te vervangen als dominante oppotmiddel"

Durfkapitalist Lou Kerner stelt in een interview met Bloomberg dat bitcoin goed op weg is om goud te vervangen als dominante store of value. Hij merkt daarbij op dat bitcoin's marktkapitalisatie dat van zilver al voorbij is gegaan.

MarktBitcoin

"Bitcoin op koers om goud te vervangen als dominante oppotmiddel"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“Bitcoin is geëvolueerd tot een oppotmiddel”, aldus Kerner in een interview met Bloomberg. “Vandaag de dag is goud de belangrijkste store of value. Het is een markt die $8.000 miljard waard is. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van rond de $60 miljard, en heeft een kans om goud te vervangen als dominante oppotmiddel.”

Het volledige interview kan je hier bekijken:

Volgens Kerner zal crypto, ondanks de impact van de huidige bear market, nog veel meer teweegbrengen dan het internet deed. Kerner: “Bitcoin is een vroege leider, zoals Yahoo dat was. Over 20 jaar zullen BTC en crypto gigantisch zijn.”

Of Kerner gelijk krijgt, valt nog te bezien. Goud is al duizenden jaren een belangrijke bron van waarde geweest, en vooralsnog lijkt het die rol gewoon te behouden. Een scenario dat de asset classes los van elkaar bestaan, lijkt waarschijnlijker.

Tegenover Kerner staat iemand als Gary Shilling, financieel analist, die stelt dat bitcoin één grote ponzifraude is. Volgens Shilling faalt bitcoin als valuta, omdat bitcoin drie vereisten van geld mist: het is geen oppotmiddel, het is geen ruilmiddel, en het wordt niet overal geaccepteerd.

Zo zijn er twee kampen die over en weer modder gooien en hun paradigma op een nogal polariserende manier presenteren. De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.