Bakkt opnieuw vertraagd, haalt $182 miljoen op in eerste financieringsronde

Bakkt, de startup van de Intercontinental Exchange (ICE), is opnieuw vertraagd. Er is nog geen datum bekend, die volgt "vroeg in kwartaal 1". Met een opgehaald bedrag van $182 miljoen lijkt de komst van Bakkt wél te zijn verzekerd.

ExchangeBakkt

Bakkt opnieuw vertraagd, haalt $182 miljoen op in eerste financieringsronde
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bakkt kwam twee keer in het nieuws op oudjaarsdag. Het lijkt een zorgvuldig geplande actie, aangezien 31 december bij uitstek een dag is waarop er minder aandacht is voor (crypto)media.

Vertraging

Allereerst het nieuws waarvan we wisten dat het eraan zat te komen: de lancering van Bakkt is voor de tweede keer uitgesteld. Aanvankelijk stond de lancering gepland in december. Die datum werd naar achteren geschoven; 24 januari zou de nieuwe exchange lanceren. Dat blijkt onhaalbaar.

Via een aankondiging van ICE (PDF) onthult Bakkt het tweede uitstel. Dit keer nog zonder datum, die wordt "vroeg in het eerste kwartaal van 2019 bekendgemaakt". Het meest voordehandliggend is dat Bakkt gewoonweg wacht op voortgang bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de commissie die de aangevraagde licenties van Bakkt moet goedkeuren.

Voor diegene die zenuwachtig is geworden en twijfelt of Bakkt überhaupt wel tot lanceren komt: Bakkt kwam met een tweede aankondiging, en die moet de twijfelaar wat vertrouwen inboezemen.

Financieringsronde

In een Medium-post vertelt CEO Kelly Loeffler dat Bakkt de eerste financieringsronde achter de rug heeft. En wat voor een. In totaal is er $182,5 miljoen opgehaald. Daar hebben 12 bedrijven aan meebetaald, waaronder ICE, M12 (Microsoft's VC-fonds), Pantera Capital, en Boston Consulting Group. Grote namen dus, die niet instappen als een lancering niet nagenoeg in steen gebeiteld is.

Volgens Loeffler is Bakkt nu volledig gericht op het optuigen van nieuwe infrastructuur, waaronder "de eerste gereguleerde exchange voor financiële instellingen, en diensten voor fysieke levering en opslag [van cryptovaluta]".

Hoe dan ook, voor nu wordt het geduld op de proef gesteld, en is het wachten op de aankondiging van de opnieuw ingestelde lanceerdatum.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.