Italië ontwikkelt nationale blockchain-strategie samen met 30 experts

Het Italiaanse ministerie van Economische Zaken gaat samen met experts aan de "nationale blockchain-strategie" werken. Afgelopen donderdag kwam het agentschap naar buiten met een lijst van 30 namen.

Regionaal

Italië ontwikkelt nationale blockchain-strategie samen met 30 experts
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De groep bestaat uit experts op het gebied van ondernemen, onderzoek, informatica, en recht. Alle deelnemers hebben kennis en ervaring op het gebied van blockchain-technologie.

Opvallende namen zijn bijvoorbeeld Angiolini Giorgio, marketingdirecteur bij telecombedrijf Italtel en lid van de INFO blockchain-groep van de Verenigde Naties. Of Monaco Marco, leider van het blockchain competentie-centrum van PWC Italië.

In september deed het ministerie een oproep voor leden van de groep. Toentertijd gaf het agentschap aan dat het de verantwoordelijkheid en prioriteit van Italië is om "blockchaintechnologie en DLT beter te leren kennen, en publieke en private investeringen erin te verhogen."

In eerste instantie zal de groep van 30 potentiële use cases verkennen voor publieke en private diensten. Als er nieuwe technische en juridische tools nodig zijn, worden die ontwikkeld om de adoptie van de technologie te kunnen versnellen.

Luigi Di Maio, minister-president van Italië:

“Opkomende technologieën zoals artificiële intelligentie en blockchain gaan ons leven radicaal veranderen. De samenleving waar we in levn, en de economie van ons land. We moeten beslissen welke kant we op gaan.”

Eerder deze maand tekende Italië voor een samenwerkingsverband met 6 andere Europese landen om het gebruik van blockchain te promoten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.