Huobi komt met EOS-exchange in eerste kwartaal 2019

Huobi Group gaat in het eerste kwartaal van 2019 z'n eerste EOS-exchange lanceren. Dat maakte de groep afgelopen vrijdag in een persbericht bekend. Volgens Huobi is het een logische volgende stap om te zetten als EOS Block Producer (BP).

Exchange

Huobi komt met EOS-exchange in eerste kwartaal 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De EOS-exchange wordt gelanceerd door Huobi Pool, de mining-tak van de groep. Cao Fei, de CEO van Huobi Pool, beschrijft de lancering van de exchange als de "volgende logische stap ter ondersteuning van EOS". Hij doelt daarmee op het feit dat Huobi Pool als Block Producer deelneemt aan het netwerk van EOS.

In het persbericht staat dat EOS als quote currency zal dienen in diverse handelsparen. Klanten kunnen dus met diverse cryptovaluta terecht op de nieuwe beurs. Huobi is op dit moment de op 2 na grootste crypto exchange, gebaseerd op het volume dat aan CoinMarketCap gerapporteerd wordt.

Recent kondigde Huobi ook aan om een derivatenmarkt te openen voor EOS. Het dagvolume van alle derivatenmarkten op Huobi samen is recent door de $1 miljard gebroken. Opvallend, aangezien die markten pas een maand (sinds eind november) bestaan. 

EOS ligt regelmatig onder vuur en wordt verweten dat het te gecentraliseerd is. Recent kwam Starteos, één van de BP's van EOS, naar buiten met het bericht dat het mensen zou betalen in ruil voor het uitbrengen van een stem.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.