Visa neemt Ripple-partner Earthport over

Visa, de alom bekende Amerikaanse betalingsverwerker, neemt Earthport over voor ongeveer 250 miljoen dollar. Earthport is een partner van Ripple en heeft een internationaal betalingsnetwerk in beheer.

BedrijfslevenRipple

Visa neemt Ripple-partner Earthport over
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is (nog) geen belangrijk nieuwtje op het gebied van adoptie, of een blockchain-technologische doorbraak. Maar het is goed om bij te blijven over wat er gebeurt aan de rand van de conventionele financiële markt, en de bruggen die geslagen worden met de fintech-sector. Dit keer staat Visa in de kijker.

De betalingsverwerker betaalt zo'n 220 miljoen euro voor Earthport. Dat komt neer op zo'n 33 eurocent per aandeel, dat op dit moment voor zo'n 8 eurocent op de beurs wordt verhandeld. Visa heeft er dus 4 keer zoveel voor over.

Met de overname van Earthport koopt Visa een nieuw internationaal betalingsnetwerk, en haakt daarmee in op de diensten van Ripple. Earthport bestaat overigens al een stuk langer dan Ripple. In 1997 werd het opgericht in Londen, en levert het financiële diensten aan banken en grote instellingen. Het partnerschap met Ripple is erop gericht op de technologie van Ripple te implementeren in de bestaande infrastructuur van Earthport.

Van Visa wordt gesteld dat ze bezig is met een eigen blockchain-systeem - Visa B2C Connect. Dat systeem moet internationale betalingen tussen banken gaan faciliteren. De lancering van dit nieuwe platform staat in het eerste kwartaal van 2019 op de planning.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.