Verenigde Naties brengt blockchainplatform voor telegeneeskunde naar Oost-Afrika

Uit een brief gericht aan Cointelegraph blijkt dat de Verenigde Naties in gesprek is met doc․com, een blockchainplatform voor telegeneeskunde. Beide partijen willen basale zorgdiensten gratis toegankelijk maken in het oosten van Afrika.

Adoptie

Verenigde Naties brengt blockchainplatform voor telegeneeskunde naar Oost-Afrika
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het initiatief komt vanuit de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Naar verluid gaat deze tak van de VN samenwerken met doc.com. Doc.com is een blockchainplatform (met een eigen cryptovaluta) gericht op het leveren van gratis (basale) gezondheidszorg. 

In een officiële brief van Amado Philip de Andres, UNODC-representant voor de regio Oost-Afrika, wordt de bereidheid om samen te werken uitgesproken. Via de samenwerking met de VN kan doc.com haar diensten verder uitbreiden.

Tot nu toe heeft doc.com in 20 landen haar diensten kunnen leveren. Recent werd een kantoor in Amerika geopend. Het data- en zorgsysteem gebruikt een eigen ERC-token, MTC. Die is vrij verhandelbaar op verschillende exchanges, zoals Coinbene en Kucoin. Volgens de website hebben meer dan 130.000 mensen gebruik gemaakt van telegeneeskunde, en 70.000 van telepsychologie.

De VN is vaker in het nieuws met blockchain-initiatieven. Het gaat vaak om humanitaire doeleinden. Zo gebruikt het de Ethereum-blockchain om coupons onder vluchtelingen in Syrië te distribueren. Ook doet de VN een poging om internationale kinderhandel te bemoeilijken met het gebruik van een blockchain-identificatiesysteem.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.