Japans financieel conglomeraat Mizuho komt met eigen stablecoin

De Japanse geldgigant Mizuho Financial Group werkt aan een eigen stablecoin om goedkopere (internationale) betalingen mogelijk te maken. De munt is gekoppeld aan de yen, en moet vanaf maart 2019 gebruikt kunnen worden.

Bedrijfsleven

Japans financieel conglomeraat Mizuho komt met eigen stablecoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Mizuho Financial Group is een Japans financieel conglomeraat. De onderneming wordt ook wel afgekort tot MHFG of simpelweg Mizuho. De belangrijkste onderdelen van de Mizuho-groep zijn de Mizuho Bank, Mizuho Trust & Banking, en Mizuho Securities. De bank heeft een beursnotering aan de effectenbeurs van Tokio en maakte deel uit van de Nikkei 225 aandelenindex.

Op nikkei.com kwam het plan om een eigen digitale valuta te introduceren aan het licht. Het digitale geld kan beheerd worden met een smartphone app, en betalingen worden gemaakt met gebruik van QR-codes. Het token wordt gekoppeld aan de yen, en kost 1 yen per munt.

Volgens het artikel zijn de kosten die winkeliers moeten betalen om de munt te kunnen accepteren flink lager dan de kosten die zijn verbonden aan de ondersteuning van conventionele credit cards. Aan het versturen van transacties tussen wallet-gebruikers zouden geen kosten verbonden zijn.

De bank zou al 60 regionale banken aangesloten hebben om op deze manier cashloze betalingen te promoten. De banken die zich aansluiten mogen de dienst gaan leveren onder één (nog bekend te maken) naam.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.