Cryptovaluta mogelijk toch legaal in India, zij het onder strenge regelgeving

Misschien dat er tóch een toekomst is weggelegd voor cryptovaluta in India. Volgens de New Indian Express zou de overheid overwegen digitale munten te legaliseren, zij het onder strenge regels en voorwaarden.

Regionaal

Cryptovaluta mogelijk toch legaal in India, zij het onder strenge regelgeving
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is even stil geweest rondom India en haar houding ten aanzien van cryptovaluta. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de positie van cryptocurrencies zijn in het land. De hoge raad moet zich (voor zover bekend) nog uitspreken over de kwestie, en heeft heel wat voor- en tegenstanders om mee in gesprek te treden.

Het laatste nieuwsfeit komt vanuit de overheid van India. Een werkgroep die cryptovaluta onderzoekt, lijkt niet pertinent tegen het digitale geld te zijn. Een anonieme ambtenaar die bij de vergaderingen aanwezig was:

“We hebben nu 2 vergaderingen achter de rug. Er is een algemene consensus ontstaan dat cryptocurrencies niet als volledig illlegaal gezien mogen worden. Het moet onder strenge voorwaarden gelegaliseerd worden.”

De werkgroep waar deze ambtenaar bij betrokken is, bestaat sinds 2017. Het doel is om uit te zoeken op welke manier nieuwe technologieën in bestaande wetgeving passen. Verder zouden er uitspraken verwacht worden rondom de bescherming van consumenten en het witwassen van geld.

De centrale bank van India stelt dat de huidige wet- en regelgeving geen ruimte laat voor cryptovaluta. Om die reden heeft het banken in het land verboden om nog transacties met of in relatie met cryptovaluta uit te voeren. Sindsdien proberen exchanges en andere belanghebbenden de maatregel ongedaan te maken via de rechtbank.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.