Bank of America komt met nieuw blockchain-patent gericht op verwerking cashgeld

De Bank of America heeft al meer dan 50 aan blockchain gerelateerde patenten. Daar moet een patent op een blockchain-systeem bij komen dat de verwerking van cashgeld efficiënter maakt. Dit is wat uit de patent-aanvraag op te maken is.

Bedrijfsleven

Bank of America komt met nieuw blockchain-patent gericht op verwerking cashgeld
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De nieuwe patent-aanvraag kwam op 25 december boven tafel. Het is gericht op apparaten die cashgeld verwerken. Denk aan een PIN-automaat, of een machine waar je papiergeld en munten kunt storten naar je bankrekening.

Het blijkt lastig om de verwerking van cashgeld in te meten in infrastructuur die op digitaal geld gericht is en zich in rap tempo ontwikkelt. Het blockchainsysteem zou bepaalde aspecten van de verwerking makkelijker maken, daar waar er op data gebaseerde beslissingen moeten worden genomen in het verwerkingsproces.

De moeilijkheid zit 'm vooral in de verwerkingssnelheid van apparatuur die met cash werken. Integratie van dit soort apparaten met de technische infrastructuur van banken is mogelijk, maar het blijkt lastig om de machines tegelijkertijd snel en effectief te laten werken.

De bank is al veel langer bezig met op blockchain gebaseerde ontwikkelingen. In november werd duidelijk dat er al meer dan 50 blockchain-patenten aan de bank zijn toegewezen. Of ze ook echt gebruikt gaan worden is onduidelijk, mogelijk zijn de registraties enkel bedoeld om een en ander juridisch af te kaderen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.