Lobbygroep wil van Zuid-Korea's zesde stad een crypto-hub maken

De Korea Blockchain Enterprise Promotion Association (KBEPA) wil graag dat Gwangju, de op vijf na grootste stad van Zuid-Korea, gaat fungeren als crypto-hub. Zo moet Zuid-Korea in het rijtje terecht komen van landen met een eigen crypto valley.

Regionaal

Lobbygroep wil van Zuid-Korea's zesde stad een crypto-hub maken
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

KBEPA's lobby gaat een poging doen de autoriteiten ervan te overtuigen om Gwangju naar een 'specialized Crypto-Valley District' om te vormen. Volgens de KBEPA zou deze beweging voor een groot aantal nieuwe banen zorgen.

We zijn van plan onze aanbevelingen aan burgermeester Lee te overhandigen. Daarnaast gaan we praten met wethouder Kim Dong-Chan over de ondersteuning van de plannen.

Volgens de lobby-groep heeft de overheid van Zuid-Korea zich teveel bezig gehouden met creatie van banen in de productie-sector. Daarbij is de 'vierde industriële revolutie' genegeerd. Door Gwangju tot crypto-hoofdstad aan te wijzen, zouden er 1 miljoen nieuwe banen ontstaan.

Volgens de KBEPA zou iets soortgelijks zijn gedaan in Estland en op Malta. Beide landen hebben daar flink van geprofiteerd. Zo zouden belangrijke blockchain-bedrijven er stelling genomen hebben, wordt er door het bedrijfsleven in de steden geïnvesteerd, en is het baanaanbod "astronomisch gestegen".

De voorvechters van blockchaintechnologie hadden ook nog een woord van kritiek gericht aan de overheid van Zuid-Korea. De wet- en regelgeving in het land zou bedrijven forceren naar het buitenland te verhuizen, en van daaruit te opereren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.