Western Union stelt klaar te zijn voor cryptovaluta en blockchaintechnologie

Western Union (WU), Amerikaans betalingsverwerker, kwam recent met een video waarin president Odilon Almeida vertelt over blockchain-tech. Volgens Almeida is WU volledig voorbereid op het werken met cryptovaluta voor internationale betalingen.

Bedrijfsleven

Western Union stelt klaar te zijn voor cryptovaluta en blockchaintechnologie
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De video gaat hand in hand met een blogpost gepubliceerd op westernunion.com. Daarin stelt WU dat ze "op de lange termijn beter in staat is om te profiteren van cryptovaluta dan iedere startup" die nu bezig is in deze markt.

Recent ging WU een samenwerking aan met Ripple Labs om blockchain-betalingen te testen. Het doel is om erachter te komen of het sneller en goedkoper is om van deze technologie gebruik te maken. Die tests lopen nog.

Volgens Almeida heeft WU een gigantische voorsprong op de rest omdat WU al talloze jaren als financieel dienstverlener actief is, en al geld de hele wereld over zendt in meer dan 130 valuta. Almeida:

“Cryptovaluta worden misschien een optie om waarde uit te wisselen tussen mensen en landen. Als dat gebeurt, zijn wij er klaar voor.”

In het derde kwartaal van dit jaar genereerde WU een omzet van $1,4 miljard, een daling van 1% ten opzichte van vorig jaar. Meer dan 80% van die omzet wordt gegenereerd door Consumer-to-Consumer-transacties.

Her en der is kritiek op de uitingen van WU over blockchaintechnologie, en wordt kennis van de technologie in twijfel getrokken:

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.