PricewaterhouseCoopers verwacht 'spannende dingen' voor crypto-ecosysteem in 2019

Henri Arslanian, fintech-leider bij PricewaterhouseCoopers in Azië, sprak op kerstavond op Bloomberg TV over zijn verwachting voor de cryptomarkt. In 2019 staan er 'spannende dingen' te gebeuren, aldus Arslanian.

Markt

PricewaterhouseCoopers verwacht 'spannende dingen' voor crypto-ecosysteem in 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is kerst en het jaar komt ten einde. Tijd voor bedrijven en handelaars om terug en vooruit te kijken. De vooruitzichten op 2019 zijn divers. Er zijn analisten die de cryptomarkt voor dood verklaren, analisten die denken dat het langzaam beter wordt, en analisten die 2019 als cruciaal jaar zien. Het lijkt erop dat Arslanian tot die laatste groep behoort.

Arslanian:

“In 2018 kwam er een aantal grote spelers de markt in. Ik verwacht dat in 2019 veel meer (grote) instellingen de markt betreden. Sommigen lanceren hun eigen oplossingen, anderen gaan een samenwerking aan met cryptobedrijven, en weer anderen investeren in bestaande spelers.”

Wat Arslanian betreft is het goed dat financiële instellingen de markt betreden. Het brengt de expertise en ondersteuning die de industrie nodig heeft. Dat dit type spelers nog maar mondjesmaat deelneemt aan de crypto-economie, heeft volgens Arslanian niet zozeer met de bear market te maken, maar meer met een gebrek aan duidelijke wetten en regels. Ook daar kan in 2019 weleens verandering in komen:

“Er verandert veel op wereldniveau. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op juridisch niveau in 2018. Er zijn verschillende regio's waar duidelijkheid is gegeven over de positie van cryptovaluta, en ik verwacht dat die trend doorzet in 2019. Dat geeft vertrouwen aan institutionele beleggers.”

De positie die Arslanian inneemt lijkt erg op die van Changpeng Zhao, de CEO van Binance. Hij kwam eerder naar buiten met zijn visie op 2019, en verwacht dat het jaar begint met een "big bang".

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.