"Verenigde Arabische Emiraten wordt hotspot voor blockchain-bedrijven in 2019"

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) wil het land graag aan het lijstje van blockchain-hotspots toevoegen in 2019. Experts binnen de crypto-industrie zijn het erover eens: de wetsvoorstellen die er liggen zijn veelbelovend.

Regionaal

"Verenigde Arabische Emiraten wordt hotspot voor blockchain-bedrijven in 2019"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Verschillende vooraanstaanden uit de cryptowereld reageerden afgelopen maandag op de voorgestelde regelgeving in VAE's dagblad The National. Ze zien in VAE de potentie om een populaire blockchain-bestemming te worden voor bedrijven, net zoals Malta en Gibraltar op dit moment een hotspot zijn voor op crypto gerichte ondernemingen.

Hans Fraikin, CEO van Libra Project, vertelde The National dat de VAE "perfect gepositioneerd is om wereldleider te worden op de ICO-markt". Fraikin gelooft ook dat het land de meest veelbelovende wettelijke kaders stelt voor "tokenized startups".

Andrea Bonaceto, CEO van Eterna Capital, een geldbeheerder in Londen, denkt dat de VAE "zich in de voorhoede van de mondiale markt kan gaan positioneren", dankzij alle energie die de regering steekt in het moderniseren van de economie.

Recent kwam de financiële waakhond van VAE naar buiten met het nieuws dat er nieuwe regels op komst zijn voor ICO's. Begin 2019 zou het nieuwe wettelijke kader in werking gesteld moeten worden. In samenwerking met de Abu Dhabi Securities Exchange en de Dubai Financial Market wordt een platform ontwikkeld voor de handel in ICO-tokens.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.