Geruchten rondom Bitmain: grote ontslagronde op komst

Het stormt rondom Bitmain. Van de 2.000 medewerkers zou de helft binnenkort ontslagen worden. Volgens berichten op LinkedIn zou Bitmain komende week starten met de inmiddels beruchte ontslagronde.

Bedrijfsleven

Geruchten rondom Bitmain: grote ontslagronde op komst
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De berichtgeving komt een dag later dan het nieuws dat Bitmain het hele Copernicus-team vaarwel heeft gezegd:

Geruchten over een grotere ontslagronde waren al aan het daglicht gekomen op LinkedIn. Naar verluid zou 50% van alle medewerkers ontslagen worden:

Bitmain heeft bijna 2.000 medewerkers, dus een ontslagronde van deze orde slaat zeker een deuk in de crypto-industrie.

Vanzelfsprekend is er weinig (officieels) bekend over de reden achter deze beslissing. Het meest waarschijnlijk is dat de daling van de bitcoin-prijs (en andere assets) het bedrijf in het nauw gedreven heeft. Daarnaast heeft de waarde van bitcoin cash een flinke duik genomen in november. Iets anders dat wellicht meespeelt is dat de geplande IPO minder soepel verloopt dan gepland.

Bitmain is zeker niet het enige bedrijf dat zulke rigoureuze stappen neemt. Eerder deze week kwam soortgelijk nieuws naar buiten rondom ConsenSys. Eind november werd bekend dat SteemIt maar liefst 70% van alle medewerkers moet ontslaan.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.