Bitcoin daalt naar plek 18 op China's crypto-ranglijst, EOS blijft koploper

China's Center for Information and Industry Development (CCID) heeft de 8e editie van haar crypto-ranglijst gepubliceerd. Bitcoin zakt naar plek 18. De top 3 bestaat uit EOS, Ethereum, en GXChain. We hebben de resultaten op een rij gezet.

MarktBitcoin

Bitcoin daalt naar plek 18 op China's crypto-ranglijst, EOS blijft koploper
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De CCID valt onder het ministerie van Industrie en Informatie Technologie, en publiceert maandelijks een ranglijst van crypto- en blockchainprojecten. In de meest recente editie zijn 34 projecten beoordeeld.

Volgens de CCID doen vooral publieke blockchains het goed, gegeven dat ze schaalbaar (snel) zijn en de mogelijkheid bieden om applicaties op te bouwen en publiceren. EOS voert voor de zevende keer op rij de lijst aan. Ethereum staat op nummer 2, en GXChain sluit de top 3 af.

De eerste editie van de ranglijst werd in mei dit jaar gepubliceerd. Sindsdien krijgt de lijst iedere maand een update. Details over specifieke beoordelingen zijn niet bekend. Het agentschap beoordeelt drie kenmerken van een project, te weten de technologie, toepasbaarheid, en creativiteit.

Ontology maakt deze maand haar debuut op de ranglijst. De CCID prijst het project voor z'n architectuur en snelheid, en benoemt expliciet het consensus-algoritme van Ontology. GXChain, een Chinese blockchain-startup, heeft de derde plek overgenomen van BitShares.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.