Cryptobedrijven CoinVantage en Pick & Shovels fuseren om software te bouwen voor institutionele investeerders

De cryptobedrijven CoinVantage en Pick & Shovels zijn tot de conclusie gekomen dat ze samen meer kunnen bereiken. Ze fuseren tot het bedrijf Interchange. Het clientèle bestaat uit grote instellingen, waaronder hedge funds, en exchanges.

Bedrijfsleven

Cryptobedrijven CoinVantage en Pick & Shovels fuseren om software te bouwen voor institutionele investeerders
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

CoinVantage, voorheen een dochteronderneming van accountangskantoor MG Stover, fuseert met Picks & Shovels, een leverancier van tools voor crypto-investeerders. Samen gaan ze Interchange heten. Het nieuwe bedrijf gaat software leveren aan meer dan 100 klanten, waaronder beheerders van grote fondsen, hedge funds, en exchanges.

Front- en back-office systemen voor het beheer van cryptovaluta zijn wellicht niet sexy, maar het is wel een lucratieve uithoek van de blockchain-industrie nu er steeds meer grote beleggers instappen. Dat is volgens Interchange waar ze sterk in de markt staan en betere producten leveren dan hun concurrentie.

Matt Galligan, baas bij Interchange:

“Ik denk dat het gemak waarmee grote beleggers kunnen deelnemen aan de cryptomarkt een belangrijk thema is van 2019. Het beheer van portfolio's en het maken van rapportages daarover is een belangrijke en onmisbare functie, wat de staat van de markt ook is.”

Interchange heeft kantoren in San Francisco, New York, en Denver. Financiële details over de fusie zijn niet bekend.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.