Franse parlement weigert belastingverlichting cryptovaluta

Het Franse parlement heeft aanpassingen aan de belastingwet van 2019 afgewezen. In totaal zijn vier voorstellen van tafel die de belastingverplichtingen voor crypto-eigenaren flink zouden verlichten.

Regionaal

Franse parlement weigert belastingverlichting cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Eén van de voorstellen zou onderscheid introduceren tussen frequente transacties met cryptovaluta en eenmalige of sporadische transacties. De laatste groep transacties zou onder een versoepelde belastingregeling moeten vallen.

Een ander afgewezen voorstel was gericht op het jaarlijkse bedrag dat vrijgesteld is van belasting. Dat zou verhoogd moeten worden van 305 naar 3.000 euro. Ook een voorstel om bestaande regelgeving toe te passen op crypto-belastingen is van tafel geveegd.

Alexandre Stachtchenko, hoofd van de Franse blockchain-associatie Chaintech, denkt dat het gebruik aan duidelijkheid in Frankrijk ertoe leidt dat veel eigenaren hun crypto-inkomsten niet zullen opgeven.

Frankrijk lijkt twee gezichten te hebben ten aanzien van cryptovaluta. Er komen naast afkeurende berichten ook veel bevestigende nieuwsfeiten langs. Zo is het een voorloper op het gebied van blockchain-adoptie, liggen er plannen om er flink in te investeren, neemt de beschikbaarheid van betaalpunten toe, en zou het de ICO-hoofdstad van Europa moeten worden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.