"Facebook komt met cryptomunt voor Whatsapp, gaat testen in India"

Volgens persbureau Bloomberg ontwikkelt Facebook een cryptomunt voor Whatsapp. India zou worden gebruikt als testmarkt, en is met 200 miljoen gebruikers de grootste regio voor Whatsapp. Bloomberg baseert zich op "bronnen dichtbij Facebook".

Adoptie

"Facebook komt met cryptomunt voor Whatsapp, gaat testen in India"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Facebook zelf heeft op de berichtgeving niet gereageerd. Het is daarom nog enkel hearsay, en daarom is de betrouwbaarheid van de berichtgeving lastig vast te stellen. Omdat het om Facebook gaat, wordt er toch breed aandacht aan gegeven. Zo stelde populaire marktcommentator Anthony Pompliano van podcast "Off the Chain" dat hij "Facebook het belangrijkste bedrijf in crypto vindt".

Als de berichtgeving juist is, ontwikkelt Facebook een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De keuze voor een stablecoin is waarschijnlijk geboren vanuit de eis om een stabiele munt te kunnenvoeren. 

De dienst zou eerst gericht zijn op overboekingen naar India vanuit het buitenland. Die markt is in India substantieel. Volgens de Wereldbank werd er in 2017 voor $69 miljard dollar overgeboekt van Indiërs in het buitenland naar familieleden in hun moederland.

Rondom Facebook gaan al langer geruchten. Zo zou Facebook in gesprek zijn met Stellar, kwam recent nog eens naar buiten dat er nieuwe blockchain-medewerkers worden gezocht, en kwam naar buiten dat ex-Paypal-baas David Marcus een nieuwe afdeling gericht op blockchain-activiteiten gaat leiden.

Het kan nog even duren voordat Whatsapp-betalingen mogelijk worden. De anonieme woordvoerder stelt dat het project zich nog in een oriënterende fase bevindt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.