Drie medewerkers Upbit aangeklaagd voor manipulatie handelsvolume

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) heeft volgens The Korea Times drie medewerkers van crypto-exchange Upbit aangeklaagd. Hen wordt manipulatie van handelsvolume ten laste gelegd.

Exchange

Drie medewerkers Upbit aangeklaagd voor manipulatie handelsvolume
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens de toezichthouder zou Upbit op drie momenten tussen oktober 2017 en december 2018 haar handelsvolume artificieel opgeblazen hebben.Volgens de aanklager in Seouls zijn er twee hoge managers van Dunamu - het bedrijf achter Upbit - en een medewerkers van Upbit aangeklaagd.

De FSC heeft de zaak aangespannen tegen Upbit. Een anonieme medewerker van de FSC vertelt:

“Ik maak me zorgen over investeerders die geld verliezen in deze markt door exchanges als Upbit. We moeten ervoor zorgen dat de markt eerlijk en transparant wordt.”

Upbit heeft op de aantijgingen gereageerd en noemt ze volstrekt bezijden de waarheid: "Upbit heeft nog nooit assets geliquideerd die verkregen zijn via fraude of fraudulente assets gebruikt in transacties."

In september kondigde Upbit via Dunamu aan dat het een exchange wilde openen in Singapore. Een maand eerder kwam Upbit naar buiten met winstcijfers over kwartaal 3: $100 miljoen. Eerder deze week kwam ook Bithumb naar buiten met het bericht onschuldig te zijn aan marktmanipulatie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.